Εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ: Ζητούν συγγνώμη –«Ζήσαμε κι εμείς τη λειψυδρία»

Μετά τη διοίκηση της ΕΥΑΘ και οι εργαζόμενοι της εταιρείας ζήτησαν συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς, για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των προβλημάτων στην υδροδότηση της πόλης.

Με ανακοίνωση του σωματείου τους, οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ διαβεβαιώνουν ότι έγινε ό,τι ήταν δυνατόν- από τεχνικής άποψης- για να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η βλάβη στον αγωγό νερού της Αραβησσού. Ακόμη, σημειώνουν ότι και οι ίδιοι έζησαν τη λειψυδρία στο πετσί τους, ως κάτοικοι της πόλης.

Στη συνέχεια υποστηρίζουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η κυβέρνηση «πολύ εύκολα κάλυψε το 2013 τα χρέη των δήμων προς την ΕΥΑΘ για να πουληθεί, ενώ θα μπορούσε με τα χρήματα αυτά να φροντίσει για την απρόσκοπτη παροχή νερού στην πόλη».

Υπενθυμίζουν ότι η κατασκευή της δεύτερης φάσης της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού από τον Αλιάκμονα (σ.σ. που εξασφαλίζει εναλλακτική παροχή νερού) δεν προχώρησε το 2014, παρά την αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Η ΕΥΑΘ απαξιώθηκε σε προσωπικό και εργολαβοποιήθηκε ώστε να γίνει πιο ελκυστική για τους αγοραστές», αναφέρουν ακόμη και ζητούν να μη διανεμηθούν στους μετόχους τα αυξημένα κέρδη της ΕΥΑΘ στη χρήση 2017, αλλά να διατεθούν για την αναβάθμιση των πηγών της Αραβησσού και του αγωγού μεταφοράς, ώστε να κερδίσει η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, διεκδικούν να γίνει άμεσα νέα συμπληρωματική προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για προσλήψεις προσωπικού σε ειδικότητες που λείπουν και επαναλαμβάνουν το πάγιο αίτημά τους να μην πωληθεί το 24% της εταιρείας.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΝΕΡΟ, ΕΥΑΘ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ


saddasdimoiArray ( [0] => ergazomenoi [1] => evath [2] => nero [3] => singnomi )