Η Περιφέρεια Νοτίου σημείο αναφοράς της Γαστρονομίας του Αιγαίου 

Από το καλοκαίρι του 2016, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου άρχισε  να προβάλλει μέσα από το πρόγραμμα Taste the Seasons τον γαστρονομικό πλούτο των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.
Η Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, το Νότιο Αιγαίο, με 10 ΠΟΠ προϊόντα και 17 ΠΓΙΕ, συνεχίζει την πιστοποίηση τοπικών προϊόντων με γρήγορο ρυθμό, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις ιδιαίτερες παραγωγές των νησιών που εάν και μικρές, διαθέτουν μεγάλη θρεπτική αξία και ιδιαίτερη γεύση αφού οι παραγωγές είναι ποτισμένες με την αρμύρα της θάλασσας.
Το πρόγραμμα Taste the Seasons είναι μια συλλογική καταγραφή προτάσεων, συνολικά 17 projects, τα οποία προέρχονται από τη διαβούλευση που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και τα οποία ξεκίνησαν ήδη να υλοποιούνται στα νησιά, εμπλέκοντας όλη την κοινωνία.
Τα 17 αυτά projects, δηλαδή οι δράσεις που υλοποιούνται στους 6 τομείς εξειδίκευσης, απεικονίζουν τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί: πρώτη και πιο σημαντική να καταστεί το Νότιο Αιγαίο παγκόσμιος γαστρονομικός τουριστικός προορισμός. Η Σαντορίνη είναι το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα, καθώς εδώ και χρόνια έχει συνδεθεί επιτυχώς η πρωτογενής παραγωγή με τον τουρισμό. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου λοιπόν, δουλεύει με σχέδιο πάνω στην ανάπτυξη αυτού του μοντέλου και στα υπόλοιπα νησιά της. Και είναι πολλά, ξεχωριστά και μοναδικά!
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, TASTE THE SEASONS


saddasperifereiesArray ( [0] => taste-the-seasons [1] => gastronomiki-perifereia [2] => perifereia-notiou-aigaiou )