Συνάντηση Πατούλη-Αγοραστού: Συζήτησαν για το κοινό συνέδριο ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ

Η προετοιμασία του πρώτου κοινού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) απασχόλησε τη συνάντηση των Προέδρων Γ. Πατούλη και Κ. Αγοραστού.

Το συνέδριο έχει προγραμματιστεί για τις 18 και 19 Απριλίου στην Αθήνα και θα έχει ως κεντρικό θέμα τη «Μεταρρύθμιση στη Λειτουργία του Κράτους – Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη».

Κατά τη συνάντηση συμφώνησαν το κοινό πλαίσιο των θεμάτων τα οποία θα τεθούν προς συζήτηση και επεξεργασία στις εργασίες του Συνεδρίου.

Οι Πρόεδροι των δύο Ενώσεων απέστειλαν πρόσκληση προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εσωτερικών και τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων καλώντας τους να συμμετάσχουν στις εργασίες παρουσιάζοντας τις προτάσεις και τις θέσεις τους για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στη δρομολογούμενη Μεταρρύθμιση.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «η Αυτοδιοίκηση ενωμένη και με σχέδιο διεκδικεί μια ουσιαστική μεταρρύθμιση. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε την κυβέρνηση και τις ηγεσίες των κομμάτων να διατυπώσουν τις θέσεις τους για μια ουσιαστική Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΕΔΕ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΕΝΠΕ, ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΚΟΙΝΟ


saddasperifereiesArray ( [0] => agorastos [1] => enpe [2] => kede [3] => koino [4] => patoulis [5] => sinedrio )